CHP ve DÜZGÜN Parti’den gelen açıklamalar sonrası gözler 2 Ekim’deki toplantıya çevrildi

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benimle misiniz?” davetinin akabinde CHP’liler, önderlerin 2 Ekim’de yapacağı tepe öncesi tek ses oldu. Fakat YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener’in toplantıya beş gün kala “6’lı masa noter değil” tabirleri, partisini ardına alan Kılıçdaoğlu’na ve CHP’ye yönelik bir atak olarak yorumlandı. Başkanların gerek partilerine gerekse tabanlarına karşı bildiri olarak bedellendirilen sözlerinin gün geçtikçe sertleşmesi masadaki pazarlıkların şiddetli geçeceği halinde bedellendiriliyor.

6’lı masanın bu pazar yapacağı ikinci çeşit toplantıları öncesi başkanların yaptığı açıklamalar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun partisinin kampında yaptığı konuşmada “Benimle misiniz, artık karar verin” kelamlarıyla, kendisinin mesken sahipliğinde yapılacak 6’lı masa toplantısı öncesinde partisini tek ses durumuna getirdiği ve elini güçlendirdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun sorusuna birinci karşılıkların cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi daima gündeme getirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’tan gelmesi de bu isimlerin masaya getirilme mümkünlüğünü azaltıyor. Kulislerde adaylık tartışmaları sürecinde İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin yıpratıldığına da dikkat çekiliyor.

AKŞENER’DEN BİLDİRİ

Toplantıya günler kala Akşener’in, “Masanın noter olma vazifesi yok” kelamları ve “Kazanmak değerli. Çok tasam var” vurgusu da 2 Ekim öncesi kimi CHP’lilere ileti olarak yorumlandı. Akşener’in günün sonunda kamuoyu yoklamalarından Kılıçdaroğlu çıkması durumunda CHP başkanını destekleyeceği lisana getiriliyor.

GELECEK İÇİN ORTAK ADAY

Yorum yapın